Opskrift fra Charlotte:

Jeg lagde oksebov i et fad med rosmarinkviste og ca 1 dl skovmjød fra Lahrsten over. Det stod i køleskabet ca 1.5 time.

Jeg krydrede bagefter okseboven med salt, peber og rosmarin og stegte på begge sider. Jeg steger i smagsneutralt kokosolie, da jeg ikke ønsker at få tilsat smag fra fedtstof af nogen art, men den rene smag fra kød og krydderi.

Gulerødder, forårsløg og rosmarinkvistene ned i en stegeso. Okseboven, der nu er stegt på begge sider, ligges ovenpå grøntsagerne. Mjød fra fadet i køleskabet samt lidt ekstra mjød (ca 1/2 dl) og en halv liter bouillon hældes over det hele. På med låget på stegesoen og i ovnen i 2 1/2 time på 190 grader.

Sauce laves af væden fra stegesoen tilsat fløde, salt og peber.

Det smagte som en drøm. Kødet bliver meget mørt, med en sød smag fra mjøden.

Mjod_oksesteg